Afvallen, diëten, lijnen. Hoe je het ook noemt, je wilt in ieder geval gewicht verliezen. Dat doe je heel zwart-wit door minder te eten en meer te bewegen. Dit blijkt in de praktijk echter lang niet zo eenvoudig. Er worstelen niet voor niks velen met hun gewicht. Jij misschien ook wel? Afvallen is één ding, maar op gewicht blijven is misschien nog wel een stuk moeilijker. (Ongezonde) voeding is overal om ons heen. De supermarkten liggen vol, een volle voorraadkast in huis, de snackbar om de hoek, en zo nog vele andere verleidingen. We worden dagelijks meerdere keren verleid tot het eten van minder gezonde producten. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om al die verleidingen te kunnen weerstaan. Daarnaast wil je ook gewoon een keer genieten van lekker (en ongezond) eten. Het hele jaar alleen maar sla en rauwe wortels eten wil niemand toch. Ik in ieder geval niet! Het moet wel leuk blijven en inpasbaar zijn in je dagelijkse leven.

Stap-voor-stap en afgestemd op jouw persoonlijke situatie

Afvallen is wat mij betreft geen tijdelijke zaak. Het gaat om het stap-voor-stap verbeteren van je voedingspatroon, in een tempo wat bij jou past. Niet voor even, maar voor de lange termijn. Daarom werk ik niet met een standaard dieet. Succesvol en blijvend afvallen doe je namelijk niet met een kant-en-klaar weekmenu! Ik help je op een gezonde manier jouw manier te vinden. Ik kijk altijd naar jouw persoonlijke situatie. Op een manier die past binnen je leefstijl en die voor jou vol te houden is. Door het maken van slimme en gezonde keuzes, door je voedingspatroon af te stemmen op je dagelijkse activiteiten, door rekening te houden met feestjes en andere verleidingsmomenten, maak je er je eigen leefstijl van. Maar daarnaast ook door ruimte in te bouwen voor af en toe die minder verantwoorde keuze. Het gaat tenslotte om de totale balans.

Je krijgt concreet voedingsadvies en hulp bij gedragsverandering. Afvallen is niet alleen het doel maar ook hoe je dat kan volhouden en hoe je afgevallen kan blijven. Jij hebt waarschijnlijk ‘dingen’ die het niet zo makkelijk maken om het vol te houden. Gedragspatronen die je in de weg staan, een gezins- of werksituatie die maakt dat je niet altijd volgens schema kan eten. Of misschien mag je niet alles eten door ziekte of allergie. Ik ga je helpen een manier te vinden die jou past en die jij kan volhouden.

Jij leert hoe je een gezond gewicht bereikt en behoudt

Als BGN-gewichtsconsulent help ik je graag op weg met het stap-voor-stap verbeteren van je voedingspatroon. Zodat je straks zelf alle kennis en vaardigheden hebt om een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Wil jij aan de slag met je voedingspatroon en gewicht?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan