Totaalconcept voor een gezond leven!

Praktijk LEEV! Leefstijl & Voeding is een praktijk voor Voeding, Leefstijl, Hormonen en Gezondheid.
De gezondheidsprogramma’s zijn een totaalconcept voor een energiek en vitaal leven; ter preventie, herstel en vermindering van gezondheidsklachten en lichamelijk weer in balans komen.
De dienstverlening is opgesplitst in twee verschillende dienstvormen:
1) Gezondheidskundige therapie gericht op herstel van ziekte of verbetering van gezondheidsklachten, uitgevoerd door een medische beroepsoefenaar die niet valt onder de Wet BIG (BATC geregistreerd); en
2) Begeleiding gericht op gezondheidspreventie en gewichtsbeheersing uitgevoerd door een gewichtsconsulent (BGN geregistreerd, geen vergoedingsmogelijkheden vanuit Alternatieve Geneeswijzen).

Gespecialiseerde beroepsuitoefenaar

Als specialist bij Praktijk LEEV! ben ik HBO-bachelor opgeleid aangevuld met HBO psychosociale basiskennis en diverse specialisaties op het gebied van voeding, hormonen en gezondheid. Daarnaast ben ik aangesloten bij beroepsverenigingen BATC en BGN. In alle gezondheidsprogramma’s wordt er op een natuurlijke manier bezig gehouden met het herstellen en optimaliseren van de gezondheid van de individuele mens. De begeleiding is concreet, passend bij deze moderne tijd en op maat. Lees hier meer over mij.

Hieronder wordt uitleg gegeven over de invulling van de gezondheidskundige therapie bij Praktijk LEEV! Leefstijl & Voeding, uitgevoerd door een bij beroepsvereniging BATC geregistreerde natuurgeneeskundig therapeut die werkt volgens de 5 natuurgeneeskundige principes.

BATC natuurgeneeskundige therapie: voor wie en wat?

De gezondheidsprogramma’s zijn gericht op het verminderen van gezondheidsklachten, verbeteren van de gezondheid en herstel van ziekte. De therapie wordt uitgevoerd door een PLATO gecertificeerd natuurgeneeskundig therapeut, geregistreerd bij beroepsvereniging BATC.  De programma’s zijn bedoeld voor individuele cliënten met één of meerdere gezondheidsklachten met als doel herstel van ziekte, vermindering van klachten en/of optimalisatie van de gezondheid door het inzetten van een combinatie van natuurgeneeskundige-, (natuur- en orthomoleculair voedingsadvies, orthomoleculair suppletie-advies, EMB-bloedtest, hormoon-, beweging- en ontspanningsadvies, voedingstherapie, herstel PH/ontzuren) en psychosociale interventies.

Om aanspraak te maken op vergoeding dient het programma een (natuur)geneeskundig doel dienen. Tot de doelgroep behoren niet mensen die enkel een gewichtsprobleem hebben. Het oplossen van gewichtsproblematiek kan wel onderdeel zijn van de therapie als dit bijdraagt aan het herstel van de hoofdklacht(en).

Totaalbenadering en 5 principes van BATC

Bij de gezondheidsprogramma’s van Praktijk LEEV! wordt altijd uitgegaan van een totaalbenadering. De focus wordt niet alleen gelegd op symptomen behandelen, maar vooral ook op oorzaken. Waar komen (gezondheids)klachten zoals vermoeidheid, darm- of hormoonklachten vandaan, hoe komt het dat je niet fit bent of dat je niet lekker in je vel zit? Ik ga er van uit dat er altijd een relatie is met voeding, leefstijl en de rest van het lichaam. Als BATC natuurgeneeskundig therapeut ben ik opgeleid de 5 natuurgerichte principes  toe te passen. Binnen dit brede gebied pas ik mijn eigen (verschillende) werkvormen toe.

Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan