Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)


Heb je altijd al eens een energetische bloedtest willen laten doen om te kijken of je eventuele vitaminen- en mineralentekorten, intoleranties en/of verstoringen in je lichaam hebt? Of heb je al een tijdje last van (vage) klachten waar je geen duidelijke oorzaak voor gevonden krijgt? 

Voel je je bijvoorbeeld moe, futloos, hormonaal uit balans, lukt het maar niet om af te vallen, slaap je slecht, ben je vergeetachtig, heb je last van je darmen of een slechte huid..?

Dan is de EMB-test iets voor jou! De EMB-test is een bloedonderzoek met een andere -holistische- benadering. De test helpt je om meer inzicht te krijgen in je gezondheidstoestand* om hier vervolgens doelgericht mee aan de slag te gaan.

Met welke klachten kan ik je helpen?

Hormonale klachten 
PMS, PCOS, uitblijvende/onregelmatige menstruatiecyclus,
kinderwens, overgangsklachten, moeite met afvallen, etc.
Darmklachten 
Prikkelbare darm syndroom, buikpijn, opgeblazen gevoel, obstipatie, etc.
Vermoeidheid en futloosheid
Schommelende bloedsuikerspiegel, energieproblemen, brainfog, etc.
Huidklachten
Acné, eczeem, psoriasis, etc.
Slaapproblemen
Moeite met inslapen, slecht doorslapen, vermoeid opstaan, etc.

Wat wordt er Energetisch gemeten?

 • Vitaminen (Vitamine D, B12, foliumzuur, etc.)
 • Mineralen (magnesium, jodium, zink, etc.)
 • Vetzuren balans (Omega-3 en Omega-6)
 • pH waarde (zuurtegraad van je lichaam)
 • Hormonale balans (oestrogeen, progesteron, testosteron, insuline, etc.)
 • Darmparameters (darmflora, bacteriën, schimmels, parasieten, etc.)
 • Neurotransmitters (acetylcholine, dopamine, GABA, serotonine)
 • Stress parameters (endorfinen, verlengde stressreactie, cortisol, etc.)
 • Spijsvertering (maag, alvleesklier, lever, etc.)
 • Toxische belasting (afvalstoffen)
 • Elektrosmog (WiFi straling, zendmasten, etc.)
 • Voedselintoleranties (gluten, lactose, koemelk, soja, etc.)

  Daarnaast worden enkele reguliere waardes gemeten:
 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoglobine (Hb, ijzer)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC

“Een EMB-test geeft een mooie start voor de gezonde, fitte en slanke versie van jezelf!”

Hoe ga ik te werk?

Voorafgaand aan de afspraak vul je een uitgebreide vragenlijst in. Tijdens de eerste afspraak (60 minuten) nemen we uitgebreid jouw gezondheid door. Wat zijn je klachten, waar loop je tegenaan en wat kan ik voor jou betekenen?
Met deze informatie krijg je alvast wat eerste tips om mee aan de slag te gaan.
Tijdens de eerste afspraak wordt ook de EMB-test afgenomen.
Met een kleine prikpen krijg je een prikje in je vinger zodat ik een paar druppels bloed kan afnemen. Het is een klein prikje, dus je voelt hier bijna niets van!  
Je stuurt de test dezelfde dag zelf op naar het lab waar ik mee samenwerk (3 postzegels). Hier wordt het bloed geanalyseerd. De uitslag wordt door mij geanalyseerd zodat ik een passend voedings- en suppletieadvies voor je kan opstellen om meteen doelgericht aan de slag te gaan.
Ongeveer 3 weken later plannen we een tweede afspraak (90 minuten) voor het bespreken van de uitslag en het doornemen van je persoonlijke behandelplan. Met dit plan van aanpak weet je precies wat je kunt doen om met jouw gezondheid aan de slag te gaan!
Na 4 weken plannen we nog een afspraak van 60 minuten om je voortgang te bespreken en het behandelplan waar nodig is bij te sturen.

En in de tussentijd ben ik beschikbaar voor vragen zodat je ook echt stappen kunt maken in het aanpassen van je leefstijl.

Is een EMB-test betrouwbaar?

Er is wel eens kritiek over de betrouwbaarheid van de EMB-test. Bij deze test wordt door zowel een reguliere als complementaire bril naar het bloed gekeken. Dit zijn andere parameters die niet te vergelijken zijn met de reguliere parameters en de test zal het reguliere bloedonderzoek dus niet vervangen. De test geeft handvatten en aan de hand van de klachten worden verbanden gelegd en oorzaken opgespoord. De bloedtest is voor mij een hele waardevolle test om inzicht te geven in de oorzaak van iemands (gezondheids)klachten om deze met een passend plan van aanpak te verbeteren. De ervaringen van deze test zijn van veel mensen zeer positief!

Jouw investering voor dit traject is €364,-

voor 3 consulten inclusief afname EMB-test, analyse en uitgebreid persoonlijk adviesrapport

Vervolg

Het zal niet realistisch zijn om alle adviezen in één keer aan te pakken. Je mag jezelf hierin de tijd gunnen om aanpassingen in je voeding en leefstijl te maken. Stapje voor stapje, in een tempo wat bij jou past. Om je hierin goed te ondersteunen is het mogelijk om een lang vervolgconsult (60 minuten, à €90,-) of een kort vervolgconsult (30 minuten, à €45,-) te plannen. Hierin kunnen we je voortgang goed in de gaten houden en het behandelplan waar nodig is blijven bijsturen.

Het kan zijn dat je aanvullende verzekering een deel van de behandeling vergoedt. Controleer bij je verzekering of dit zo is. Klik hier voor een overzicht.

*Belangrijk: ik ben geen arts. Er worden geen officiële diagnoses gesteld. De EMB-test een energetische test. De EMB-test en adviezen zijn ter indicatie en niet bedoeld ter vervanging van het reguliere bloedonderzoek en (noodzakelijke) medische reguliere zorg. Raadpleeg anders altijd je (orthomoleculaire) huisarts.
De test is niet wetenschappelijk onderzocht. De onderzoeksmethode heeft zijn sporen verdiend door de resultaten bij cliënten na het door hen opvolgen van de (mede) o.b.v. de uitkomsten van de bloedtest gebaseerde adviezen.

Wil jij een uitgebreide gezondheidscheck doen? Maak snel een afspraak!