Mmmm, bananenbrood. Wat mij betreft de perfecte combinatie. Een tussendoortje wat naar cake smaakt, maar toch heel gezond is. Door de toevoeging van pure chocolade en noten is het genieten maar dan zonder schuldgevoel.
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood?
- 3 kleine rijpe bananen
- 3 (biologische) eieren
- 200 gram (volkoren) speltmeel
- 10 kleine dadels, ontpit
- 2 tl bakpoeder
- 25 gram pure chocolade 85%
- 75 gram gemengde noten
- 20 gram geraspte kokos
- Snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakeblik in.
- Pureer de bananen en de dadels met een staafmixer of in een (kleine) keukenmachine tot een glad mengsel.
- Mix de eieren één voor één door het beslag.
- Spatel het speltmeel, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.
- Hak de noten en de pure chocolade in stukjes en meng deze samen met de kokosrasp door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak in zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven af.
Let op: Het bananenbrood blijft smeuïg vanbinnen. Laat het zeker niet te lang in de oven staan, anders wordt hij droog.
Tip!
Het bananenbrood blijft goed ingepakt in aluminiumfolie zo’n 3 dagen goed. Wil je er wat langer van genieten? Snijd de cake dan in stukken en vries per portie in.
Zo kun je ook een dubbele portie maken, dan heb je altijd een voorraadje aan gezonde tussendoortjes in de vriezer liggen.
Liever glutenvrij? Neem in plaats van 200 gram speltmeel 150 gram amandel- of kokosmeel.
Ps. Wil je afvallen? Hoewel bananenbrood een heel gezond tussendoortje is, is het niet verstandig om dit onbeperkt te eten.
Even ter vergelijking: Wanneer je het bananenbrood in 15 plakken snijd, staat 1 plakje gelijk aan zo’n 2 sneeën brood.
Bewust genieten dus!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan