Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Kruidige pompoencake
0
Gezonde snack

Kruidige pompoencake

Pompoencake

De verwarmende smaken van de herfst zijn mijn favoriete smaken! En deze komen volop terug in deze gezonde, kruidige pompoencake.

Pompoen, kaneel, anijs, kardemom, nootmuskaat, walnoten, dadels.. Heerlijk!

Oh en ook niet onbelangrijk. Deze cake zorgt door de noten, kokosmelk, de amandelmeel en kaneel dat je bloedsuikerspiegel lekker lang stabiel blijft. Geen vervelende suikerdip erna dus.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermeel (of maal havermout even in je blender tot meel)
  • 65 gram amandelmeel
  • 200 gram (diepvries) pompoenblokjes
  • 1 winterwortel, geschild en in stukjes
  • 100 ml volle kokosmelk
  • Snufje Keltisch zeezout
  • 2 el kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl anijszaadpoeder
  • 2 tl kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 tl bakingsoda + een scheutje appelazijn (even mengen)
  • 3 dadels
  • 3 gedroogde abrikozen
  • 30 gram walnoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Kook de pompoen en wortel gaar.
  • Meng het havermeel, amandelmeel, pompoen, wortel, kokosmelk, Keltisch zeezout, de kruiden, bakpoeder en het bakingsoda-appelazijnmengsel in een blender tot een beslag.
  • Hak de dadels, abrikozen en walnoten in stukjes en meng door het beslag.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier. Doe het beslag in de cakevorm, strijk even plat en bak de cake in 70 minuten in het midden van de oven gaar.

Wil jij aan de slag met je gezondheid?

Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]