Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Lunchsalade met linzen, feta en rode bietenhummus
0
Lunch

Lunchsalade met linzen, feta en rode bietenhummus

Een lunchsalade is natuurlijk de ideale manier om veel groenten te eten. Om een salade spannend en voedzaam te houden, voeg ik veel verschillende soorten groenten, structuren en kleuren toe. Zoals bij deze lunchsalade met linzen, feta en rode bietenhummus!

Wat heb je nodig per persoon?

  • 100-120 gram (biologische) gekookte bruine linzen
  • 1/4 komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 bosuitjes
  • 1/4 rode ui
  • 8 tomaatjes
  • 10 rode druiven
  • zo’n 40 gram feta
  • 1 flinke el bietenhummus*
  • peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn

Bereiding:
Spoel de linzen goed af in een vergiet (totdat er geen schuim meer vanaf komt) en laat goed uitlekken.
Was de groenten en de druiven (hoeveelheid mag altijd meer zijn), snijd in de grootte naar wens en meng samen met de linzen, een eetlepel olijfolie en wat balsamicoazijn door elkaar. Verdeel over een bord of in een schaal.
Snijd of breek de feta in blokjes en garneer samen met een flinke lepel bietenhummus over je salade.
Beetje versgemalen peper erover en klaar!
Verse kruiden en/of kiemgroenten toevoegen mag altijd.

Eet smakelijk!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan