Deze lunchsalade met rode biet, linzen en geitenkaas is in een handomdraai gemaakt. Zo heb je snel een voedzame lunch op tafel staan.
Een lunchsalade is natuurlijk de ideale manier om veel groenten te eten. Maar een salade met alleen een blaadje sla, wat komkommer en tomaat is natuurlijk erg saai! Om een salade spannend te houden, voeg ik veel verschillende soorten groenten, structuren en kleuren toe.
Deze lunchsalade met rode biet, linzen en geitenkaas past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
-1 persoon-
- 250 gram gekookte rode biet + een beetje sap voor de dressing
- 70 gram gekookte bruine linzen
- tomaatjes
- Flinke hand rucola
- blauwe bessen en frambozen, samen zo’n 50 gram
- 40 gram geitenkaas
- Balsamicoazijn
- 1 el olijfolie
Bereiding:
- Snijd de rode biet in blokjes en halveer de tomaatjes. Spoel de linzen goed af totdat ze niet meer schuimen. Snijd de geitenkaas in blokjes. Meng samen met de rucola, bessen, frambozen.
- Meng de olijfolie met een scheutje balsamicoazijn en wat sap van de rode bieten tot een dressing en meng door de salade.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan