Deze fluffy pannenkoeken zijn heerlijk van smaak en glutenvrij. In een handomdraai heerlijke, gezonde pannenkoeken op tafel. Lekker om te serveren met wat (kokos)yoghurt, fruit en/of noten(pasta).
Wat heb je nodig voor 2 personen (+/- 10 pannenkoeken)?
- 80 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 100 ml havermelk
- 1 tl (glutenvrije) bakpoeder
- snufje zout
- Optioneel: Kaneel
Bereiding:
Scheid het eiwit en het eigeel van elkaar. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf.
Klop in een andere kom de melk, het eigeel, het meel, het bakpoeder en het zout tot een glad mengsel.
Schep het eiwit er zachtjes doorheen zodat het goed mengt, maar wel luchtig blijft.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag. Boter of olie is niet nodig.
Draai het vuur naar middelhoog en schep een beetje beslag in de pan (ik heb de hoeveelheid van een juslepel gebruikt). Strijk het beslag zo nodig even glad zodat je een mooi pannenkoekformaatje hebt.
Wanneer de bovenkant een beetje mat begint te worden, kun je je pannenkoekje omdraaien. Bak nog even kort op de andere zijde.
Herhaal dit proces tot al je beslag op is.
Serveer je pannenkoekjes met je favoriete topping.
Mijn toppings: notenpasta, blauwe bessen en kokos.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan