Pesto maakt voor mij een pastagerecht echt af! Toegegeven: ik koop de pesto wel vaak kant-en-klaar. Deze bevat over het algemeen wel altijd Parmezaanse kaas, dus wanneer je niet zo goed reageert op koemelk is dit niet zo’n handige keuze.
Wist je dat je pesto ook heel gemakkelijk koemelkvrij kunt maken? Een heerlijke aanvulling op deze pasta met kip!
Wat heb je nodig?
- 120 gram (gele linzen) penne
- 200 gram (bio) kipfilet
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 courgette, in kleine blokjes gesneden
- Italiaanse kruiden
- zongedroogde tomaatjes, uitgelekt en fijngesneden
- rucola
- Zelfgemaakte pesto* of 1,5 el groene pesto
*Pesto:
- 20 gram verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 2 el pijnboompitten
- 1 theelepel kappertjes
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Meng alles in een keukenmachine tot een fijne massa.
Bereiding:
- Bereid de pesto volgens de instructie hierboven.
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Verhit een wok- of hapjespan met een beetje olie en bak de kip rondom gaar. Bak op het einde de ui, knoflook en courgette nog even mee.
- Voeg de pesto, de zongedroogde tomaatjes en de Italiaanse kruiden toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur af en meng er een paar handen rucola doorheen.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
