Een heerlijke, lichte, vegetarische maaltijd. Een feestje op je bord!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 grote courgette
- 1/2 rode paprika
- 2 bosuitjes
- 120 gram volkoren- of glutenvrije couscous (droge hoeveelheid)
- 100 gram feta
- Handje cashewnoten (+/- 25 gram)
- 1/2 citroen (rasp en sap)
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl gemalen koriander
- 1/2 tl komijn
- knoflookpoeder
- chilipoeder
- peper
- Verse koriander of munt
- 3 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Was de courgette. Snijd in de lengte doormidden zodat je twee gelijke helften krijgt. Haal met een lepel het vruchtvlees er voorzichtig uit. Snijd het vruchtvlees fijn en laat het in een vergiet of op keukenrol goed uitlekken.
- Meng 1 el olie met 1 tl ras el hanout. Wrijf de courgettehelften goed in met het oliemengsel.
- Leg de courgette in een oven schaal en zet 25 minuten op 180 graden in de oven.
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de paprika in kleine stukjes en de bosui in fijne ringen.
- Meng de gare couscous met 2 el olijfolie, de paprika, bosui, courgettevruchtvlees, rasp en sap van 1/2 citroen, 1 tl ras el hanout, 1 tl gemalen koriander, 1/2 tl komijn, wat knoflookpoeder, chilipoeder en versgemalen peper. Proef en voeg naar wens extra kruiden of wat zout toe.
- Hak of breek de cashewnoten in grove stukken en rooster deze in een droge koekenpan.
- Haal de courgette uit de oven en leg iedere helft op een bord. Verdeel de couscous, de feta (verbrokkeld) en de cashewnoten over de courgettehelften. Besprenkel eventueel nog met wat extra olie.
- Optioneel: Garneer met verse koriander of verse munt en/of granaatappelpitjes.
Smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
