Deze lauwwarme quinoasalade levert je volop groenten en is super gemakkelijk om te maken.
Ze zeggen wel eens: ‘Eet de kleuren van de regenboog!’ Nou dan zit je met deze maaltijd wel goed 🙂
Deze quinoasalade past ook perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
– 2 personen –
- 100 gram quinoa
- 100 gram zachte, verse geitenkaas
- 20 gram pijnboompitten
- rode paprika
- gele paprika
- rode ui
- Snoeptomaatjes
- Balsamicoazijn
- Knoflookpoeder
- Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Flinke hand rucola
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Was en snijd de paprika in grove stukken. Pel de rode ui, halveer deze en snijd in halve ringen. Was de tomaatjes en halveer ze.
- Doe vervolgens de groenten in een ovenschaal en meng goed met de olie. Rooster de groenten zo’n 20-25 in de oven.
- Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan, totdat ze wat verkleuren.
- Meng de geroosterde groenten met de quinoa en breng op smaak met de balsamicoazijn, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout. Meng de rucola en de pijnboompitten erdoorheen.
- Garneer met verkruimelde geitenkaas.
Houd je niet van geitenkaas? Feta is ook erg lekker!
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan