Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Curry met zoete aardappel en kikkererwten
0
Diner

Curry met zoete aardappel en kikkererwten

Deze curry met zoete aardappel en kikkererwten zorgt voor een smaakvolle en kruidige vegetarische maaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 400 gram zoete aardappel, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 blikje (biologische) kikkererwten, goed afgespoeld en uitgelekt
  • 30 gram cashewnoten, grof gehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 cm gember, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 tl chilipoeder
  • zwarte peper
  • 200 ml kokosmelk
  • 1/2 (biologisch) groentenbouillonblokje
  • 200 ml water
  • 1 el olie
  • 2 el kokosyoghurt
  • Citroensap

Bereiding

  • Verhit de olie in een wokpan. Fruit de gember, ui en knoflook op zacht vuur zo’n 5 minuten.
  • Voeg de kurkuma, chilipoeder en zwarte peper toe en bak op laag vuur zachtjes een paar minuten mee.
  • Voeg de kikkererwten toe en bak weer een paar minuutjes mee.
  • Doe vervolgens de zoete aardappel, de kokosmelk, het water en 1/2 bouillonblokje erbij. Meng alles goed door elkaar en laat op laag vuur zo’n 30 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel gaar is en de curry wat ingedikt is.
  • Voeg op het eind de cashewnoten toe en verdeel de curry over 2 borden.
  • Meng de kokosyoghurt met een beetje citroensap en verdeel over de curry.
  • Garneer met kiemgroenten, munt of koriander.

Smakelijk!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht van miljuschka.nl