Een perfecte manier om je rijpe bananen te verwerken is door ze te gebruiken in gezonde baksels. Heerlijk om ze te verwerken in pannenkoekjes, mugcakes, smoothies, powershakes of in deze lekkere banaan-wortelcakejes! Super simpel maar o zo lekker! Ideaal als snack of als aanvulling op je ontbijt.
Wat heb je nodig?
8 stuks
- 100 gram havervlokken
- 2 (rijpe) bananen, geprakt
- 1 grote wortel, geschild en geraspt
- 2 eieren
- 1 el agavesiroop
- 2 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 flinke hand rozijnen
- een handje walnoten, grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Vet een muffinbakvorm (8 vormpjes) goed in. Vul de vormpjes met je beslag.
- Bak zo’n 20-25 minuten in het midden van de oven.
- Check even met een satéprikkertje of je cakejes gaar zijn. Als deze er schoon uitkomt, dan mogen de cakejes uit de oven.
- Lekker om zowel warm als koud te eten.
Geniet ervan!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan