Wanneer ik ergens carrotcake kan eten, dan zal ik dit niet gauw weigeren. Carrotcake is veruit mijn favoriete taart/cake.
Daarom móést ik echt eens een gezonde variant bedenken op de niet zo gezonde – maar wel heel lekkere – variant. En die laatste mag echt wel een keertje hoor, maar misschien niet zo handig om dat een paar keer in de week te doen…
Wat heb je nodig?
- 200 gram kokosyoghurt
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- 50 gram havermout
- 50 gram kokosmeel
- 1 el koekkruiden
- 150 gram geraspte wortel
- 50 gram biologische rozijnen
- 30 gram walnoten
- 30 gram pecannoten
- 20 gram zonnebloempitten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm licht in en bekleed deze met bakpapier.
- Doe de kokosyoghurt, eieren, bananen, havermout, kokosmeel en koekkruiden in de blender en meng tot een egale massa.
- Hak de noten grof. Meng het beslag met de noten, de geraspte wortel, de rozijnen en de zonnebloempitten in een kom.
- Giet het beslag in de cakevorm. Zet de cake zo’n 50 minuten in de voorverwarmde oven. Met de satéprikkertest kun je kijken of de cake van binnen gaar is.
- Laat de cake afkoelen en snijd hem in +/- 16 porties.
Tip! Vries porties in. Maak eventueel een dubbele hoeveelheid. Dan heb je altijd een gezond tussendoortje op voorraad.
Tip! Volg je bij mij in de praktijk een voedings- of gezondheidsprogramma? Eén plakje van deze carrotcake (bij 16 porties) staat gelijk aan een portie granen en een portie kaas(vervanger).
Tip! Deze carrotcake is lekker als tussendoortje. Ook lekker: Neem 2 plakjes. Doe er een beetje kokosyoghurt, plakjes banaan en cacaonibs op en je hebt een overheerlijk ontbijt!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan