Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Quinoa salade met kip en feta
0
Diner

Quinoa salade met kip en feta

Volop kleur op je bord met deze lekkere zomerse maaltijd.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 100 gram quinoa (ongekookte hoeveelheid)
  • 200 gram (biologische) kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • cherrytomaatjes (een stuk of 10)
  • 1 rode ui
  • 40 gram feta (of geitenkaas)
  • rucola
  • balsamicoazijn
  • Italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 2 el olie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de paprika, de rode ui en de tomaatjes in stukjes. Doe de groenten in een ovenschaal en meng er 1 el olie doorheen. Gril de groenten in zo’n 20 minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze met zout en peper.
  • Verhit 1 el olie in een wokpan en bak de kipfilet gaar en lichtbruin.
  • Meng de groenten, de quinoa en de kipfilet met een scheut balsamicoazijn. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en een beetje knoflookpoeder. Voeg zout en/of peper naar smaak toe.
  • Leg rucola op 2 borden en verdeel de kip, groenten en quinoa over 2 borden. Maak af met blokjes feta.

Eet smakelijk!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

[instagram-feed]