Granola is een mengsel van geroosterde granen, noten, pitten en zaden.
Dat klinkt op voorhand gezond toch? Helaas bevatten veel soorten kant-en-klare granola uit de supermarkt veel (onnodige) toevoegingen. Zonde, want granola is super gemakkelijk om zelf te maken en zeker zo leuk!
Wat heb je nodig?
- 200 gram havervlokken
- 200 gram gemengde noten, grof gehakt (ik heb cashew-, hazel-, pecannoten en pinda’s gebruikt.
- hennepzaad, handje
- chiazaad, handje
- pompoenpitten, flinke hand
- 30 gram geraspte kokos
- 1 el kaneel
- 1 el honing of agavesiroop
- 1,5 el (vloeibare) kokosolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Meng alle ingrediƫnten goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat.
- Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten nog een keer door elkaar.
- Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot. Je kunt de granola zo’n 2-3 weken bewaren.
- Tip! Lekker met magere kwark of kokosyoghurt en vers fruit zoals in dit recept.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
