Het bericht wat je aan het bekijken bent:
8 x gezonde ijsjes maken
0
Gezonde snack

8 x gezonde ijsjes maken

Ijs en de zomer is als warme chocolademelk met slagroom. Onmisbaar van elkaar. Maar helaas zitten de meeste ijsjes uit de supermarkt bomvol suikers en andere toevoegingen. En hoe lekker ik schepijs van de ijssalon ook vind, ik krijg er vaak ontzettende buikpijn van doordat ik niet goed tegen koemelk en lactose kan. Gelukkig zijn deze zelfgemaakte gezonde ijsjes minstens zo lekker, dus ik kom mijn zomer wel door!

Frambozen-blauwe bessenijs

Wat heb je nodig?

  • 200 gram frambozen en blauwe bessen
  • 2 el yoghurt naar keuze (kokos-, haver-, amandel-, geiten- of koeyoghurt)
  • 2 el melk naar keuze (kokos-, haver-, amandel-, geiten- of koemelk)

Bereiding
Pureer de ingrediënten met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Giet het mengsel in ijsvormpjes en zet er een stokje in. Zet de ijsjes 4-6 uur in de vriezer.

Aardbeien-kokosijs

Wat heb je nodig?

  • 250 gram diepvries aardbeien
  • 2 rijpe ingevroren bananen (in plakjes)
  • 2 eetlepels volle kokosmelk (Het blikje niet schudden, je wilt het liefst de dikke room bovenin het blikje)

Bereiding
Pel de bananen, snijd ze in stukjes en leg ze zo’n 4 uur in de vriezer. Haal de aardbeien en de banaan +/- 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.

Pureer het bevroren fruit samen met de kokosroom in de blender. Je kunt het ijs meteen eten. Wanneer het ijs wat te zacht geworden is, kun je het nog even terugzetten in de vriezer.

Tip! Je kunt het ijs ook in ijsvormhouders doen en terugleggen in de vriezer. Zo heb je altijd een lekker aardbeienijsje.

Chocolade-banaan-pindakaas ijs

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe ingevroren bananen, in plakjes
  • Een handje (diepvries) avocadostukjes
  • 2 eetlepels pindakaas (tip! neem pindakaas met stukjes)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • cacaonibs

Bereiding
Pel de bananen, snijd ze in stukjes en leg ze zo’n 4 uur in de vriezer. Haal de bevroren banaan en avocado 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.

Pureer de bananen, avocado, pindakaas en cacao in een blender of met een sterke staafmixer tot een smeuïge massa. Let erop dat je niet te lang mixt, dan smelt het ijs.

Serveer het ijs direct met cacaonibs voor wat extra crunch.

Mango-kokosijs

Wat heb je nodig?

  • 200 gram diepvries mangoblokjes
  • 100 gram kokosyoghurt

Bereiding
Haal de mangoblokjes 5 minuten voor gebruik uit de vriezer. Pureer de mango samen met de kokosyoghurt met een goede blender tot een gladde massa.

Eet snel op want het smelt snel..

Bosvruchtenijsjes

Wat heb je nodig?

  • 250g bevroren bosvruchten
  • 100g bevroren banaan
  • 50 gram volle kokosmelk (of andere melk naar keuze)
  • Optioneel: chiazaadjes

Bereiding
Mix de bosvruchten, banaan en kokosmelk in een blender tot een gladde massa. Voeg de chiazaadjes toe voor wat extra gezonde vetten en eiwitten.

Schep het ijs in ijsvormpjes en steek er een houten stokje in. Zet nog even terug in de vriezer voor het lekkerste resultaat.

Banaan-pecannotenijs

Wat heb je nodig?

  • 3 (zeer) rijpe ingevroren bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
  • 100 gram (dikke) yoghurt naar keuze (kokos-, haver-, amandel-, schapen- of Griekse yoghurt)
  • 25 gram pecannoten (ongebrand & ongezouten)
  • 1 theelepel geraspte kokos
  • Optioneel: Pure chocolade (85%) of cacaopoeder

Bereiding
Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.

Mix de banaan met de yoghurt en de geraspte kokos 3 minuten met een staafmixer of blender tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet dan even terug in de vriezer.

Hak de pecannoten in stukjes en voeg toe.

Serveer met geraspte pure chocolade of een beetje cacaopoeder

Eet je ijsje direct op, of vries het in voor later gebruik.

Perzik-sinaasappelijs

Wat heb je nodig?

  • 250 gram perzik (of nectarine)
  • 350 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 1 el agavesiroop
  • 2 dl water

Bereiding
Pureer de perzik samen met de sinaasappelsap, het water en de agavesiroop in een blender.

Schep het mengsel in een bakje dat geschikt is voor de vriezer en zet het 4 tot 6 uur in de vriezer. Je krijgt het beste effect wanneer je het ijs ieder halfuur doorschept, totdat het helemaal bevroren is.

Watermeloenijs

Wat heb je nodig?

  • 1 watermeloen
  • Tapasprikkers of houten ijsstokjes

Bereiding
Snijd de watermeloen doormidden. Snijd plakken van zo’n 1,5 cm en snijd in punten. Snijd er zoveel als je zelf wilt.

Steek de prikker of het stokje in het midden door de schil. Maak eventueel een kleine inkeping om gemakkelijker door de schil te komen.
Tip! Bestrooi met verse munt of basilicum. Dit combineert erg lekker met de watermeloen.

Vries de watermeloenijsjes (los van elkaar, anders plakken ze aan elkaar) voor zo’n 4 uur in.

Ga jij een (of meerdere) van deze gezonde ijsjes uitproberen? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je me het even weten?

Fijne zomer!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?

Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]