Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Ontbijttaartje met frambozen en blauwe bessen
2
Ontbijt

Ontbijttaartje met frambozen en blauwe bessen

Ontbijten met taart? Beter dan dat kan het niet worden toch? En als dat ontbijttaartje dan ook nog eens een gezonde variant is op je schaaltje yoghurt met muesli en fruit, is het natuurlijk helemaal win-win!

En.. dit ontbijttaartje met frambozen en blauwe bessen kun je prima terug laten komen in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt. Zo is gezond eten geen straf toch?

Wat heb je nodig?

-8 porties-

Voor de bodem:

  • 150 gram havermout (of havermeel)
  • 50 gram amandelmeel
  • 6 dadels
  • 1 el kokosolie (het liefste extra vierge mét kokossmaak)
  • 100 ml haverdrank, of een andere plantaardige melk naar keuze
  • 2 tl kaneel
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 400 gram kokosyoghurt, of een andere yoghurt naar keuze
  • 0,5 tl vanille essence
  • scheutje citroensap
  • 3 el agavesiroop
  • 5 blaadjes gelatine
  • 75 gram (diepvries) frambozen
  • 75 gram (diepvries) blauwe bessen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Meng de ingrediënten voor de bodem in een blender of keukenmachine. Zorg dat de havermout en de dadels helemaal fijngemalen zijn. Voeg eventueel wat extra havermout of plantaardige melk toe wanneer het deeg te nat of te droog is. Het mag een soepel, wel wat plakkerig, deegje zijn.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg. Zorg voor een wat opstaande rand.
  • Zet de springvorm 20 minuten in de oven zodat de bodem een mooi bruin kleurtje krijgt. Laat de bodem in de koelkast afkoelen.
  • Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water zodat de blaadjes slap worden.
  • Meng ondertussen de yoghurt, vanille essence, citroensap, agavesiroop goed door elkaar.
  • Pureer de frambozen en blauwe bessen en roer 2/3 hiervan door de yoghurt heen.
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en verwarm ze in een pannetje met een heel klein laagje water. Roer goed door, zodat de gelatineblaadjes oplossen. Voeg dit toe aan het yoghurtmengsel en roer goed door.
  • Schenk het yoghurtmengel over de afgekoelde bodem en zet deze voor minimaal 4 uur in de koelkast zodat de yoghurt op kan stijven.
  • Verdeel het overgebleven frambozen-blauwe bessen mengsel over je ontbijttaartje. Garneer eventueel nog met verse blauwe bessen en/of frambozen.

Volg je bij mij in de praktijk een programma en wil je graag ontbijten met deze taart? Neem dan één stukje taart in plaats van één portie granen, één portie zuivel en één portie fruit.

Geniet van je ontbijttaartje!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?

Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *