Een keer toe aan iets anders voor het ontbijt? Dit is een lekkere romige rijstepap vrij van gluten, lactose, koemelk en soja. Lekker om zowel warm als koud te eten. Je kunt hem dus ook al de avond van te voren maken.
Deze rijstepap past ook perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
– 3 porties –
- 100 gram witte rijst
- 200 ml volvette kokosmelk
- 200 ml water
- 300-400 ml plantaardige melk
- 1/2 mango
- kaneel
- geraspte kokos
Bereiding
- Breng in een pannetje met dikke bodem de rijst samen met de kokosmelk en het water aan de kook. Laat steeds wat indikken en voeg daarna een scheut (plantaardige) melk toe. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar is.
- Snijd ondertussen de mango in kleine blokjes. Voeg deze toe aan de rijst wanneer deze gaar is. Warm nog even goed door.
- Breng op smaak met een snuf kaneel.
- Doe de rijstepap in een schaal of diepe kom en garneer met extra kaneel en geraspte kokos.
- Ik eet hier zelf zo’n 3 keer van. Je kunt de rijstepap zeker 3 dagen goedhouden (met deksel) in de koelkast.
- Tip! Ook lekker met extra walnoten.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan