Granola is een mengsel van geroosterde granen, noten, pitten en zaden. Deze boekweitgranola heeft door de geroosterde boekweit een lekkere crunch!
Granola klinkt op voorhand gezond toch? Helaas bevatten veel soorten kant-en-klare granola uit de supermarkt veel (onnodige) toevoegingen. Zonde, want granola is super gemakkelijk om zelf te maken en zeker zo lekker!
En, het fijne is, deze boekweitgranola kun je perfect terug laten komen in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
- 100 gram boekweitkorrels
- 100 gram havervlokken
- 150 gram gemengde noten, grof gehakt (ik heb walnoten, pecannoten en hazelnoten gebruikt)
- 2 el lijnzaad
- 2 el chiazaad
- 30 gram geraspte kokos
- 2 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
- 2 el kokosolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat.
- Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer na 10 minuten nog een keer door elkaar.
- Laat de granola volledig afkoelen en bewaar in een goed afgesloten pot. Je kunt de granola zo’n 2-3 weken bewaren.
- Lekker met (geiten- of kokos)yoghurt!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
