In de winter gaat mijn voorkeur meer uit naar (lauw)warme ontbijtjes. Niet gek natuurlijk, dan hoeft mijn lichaam minder hard te werken om zichzelf warm te houden. Hoewel ik een bordje havermoutpap erg lekker vind, houd ik wel heel erg van variatie. Zo maak ik regelmatig deze appelcrumble met havermout, lijnzaad, chiazaad en walnoot.
De appelcrumble is perfect te combineren in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
– 1 portie –
- 1 appel
- 30 gram havervlokken
- 5 gram lijnzaad
- 5 gram chiazaad
- 15 gram walnoten, grof gehakt
- Snufje kaneel
- Kokos
- Kneepje agavesiroop
- Kokosolie
Bereiding
- Was en snijd de appel in stukjes.
- Verhit een koekenpan en laat de kokosolie smelten.
- Bak op laag/middelhoog vuur de appel zachtjes gaar.
- Voeg de havermout, lijnzaad, chiazaad en walnoten toe en bak nog even mee.
- Voeg vervolgens de kaneel, kokos en agavesiroop toe en warm nog even samen op.
- Serveer met wat (kokos- of geiten)yoghurt.
Smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan