Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Maaltijdsoep met rode linzen, zoete aardappel en feta
0
Soep

Maaltijdsoep met rode linzen, zoete aardappel en feta

Soep op koude dagen is voor mij echt een GOUDEN combinatie!

Heerlijk als lunch of wanneer ik laat thuis ben en ik niet zoveel tijd (en zin) heb om te koken (voor mij ook dé reden om altijd verse soep in de vriezer te hebben liggen).

Een maaltijdsoep moet ook écht een MAALTIJDsoep zijn dus zorg ervoor dat het een goed vullende soep is. Dit kun je doen door je soep te upgraden met allerlei toppings zoals zaden, pitten, feta, gerookte zalm, kiemgroenten, etc. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je na een uur alweer gaat zoeken naar iets lekkers…

Daar hoef je met deze maaltijdsoep met rode linzen, zoete aardappel en feta gelukkig niet bang voor te zijn!

Wat heb je nodig?
– 4 porties –

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 à 3 winterwortels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 el (olijf)olie
  • 150 gram droge rode linzen
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • Snufje zeezout
  • 1 kippen- of groenten bouillonblokje
  • 80 gram feta
  • 50 gram pompoenpitten
  • + extra vergine olijfolie ter garnering

Bereiding:

  • Was de rode linzen in een vergiet totdat het water niet meer schuimt (dit is fijner voor je darmen).
  • Schil de zoete aardappels en wortels en snijd ze in blokjes. Snijd de uien, knoflook en rode peper (zonder zaadjes) fijn.
  • Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, zoete aardappel, wortel, rode peper en knoflook toe en bak 2 minuutjes. Vervolgens voeg je de kurkuma, ras el hanout en paprikapoeder toe en bak nog een minuutje mee.
  • Daarna mag je de rode linzen, het bouillonblokje en zoveel water toevoegen dat de groenten net niet onder water staan.
    Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de soep nog 30 tot 35 minuten zachtjes door (met de deksel op de pan).
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een blender of staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel nog wat water toe om hem te verdunnen. Proef en breng op smaak met zwarte peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 soepkommen en garneer met verkruimelde feta, pompoenpitten en een beetje extra vergine olijfolie.

Ps. Volg je bij mij in de praktijk een voedings- of gezondheidsprogramma? De zoete aardappel en linzen vervangen je aardappel/rijst/pasta en de feta en pompoenpitten vervangen je kip/vis/vlees/vega.

Eet smakelijk!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]