Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Rijstepap met kokosmelk, rozijnen en kaneel
0
Ontbijt

Rijstepap met kokosmelk, rozijnen en kaneel

Rijstepap als ontbijt, heerlijk zo´n warm ontbijtje. Zeker in de winter start ik mijn dag zoveel fijner met een lekker warm maaltje. Nou ben ik dol op havermout, maar om dit nou iedere dag te eten vind ik ook wat saai. Rijst is dan ook echt ideaal om te gebruiken als basis van een pap.

En, wat helemaal fijn is, deze rijstepap past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt. Zo is gezond eten geen straf toch?

Wat heb je nodig?

– 2 porties –

  • 100 gram dessertrijst (of witte rijst)
  • 250 milliliter havermelk (of andere melk naar keuze)
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 schepje vanille eiwitpoeder
  • Handje rozijnen, bij voorkeur biologisch
  • 30 gram walnoten (grof gehakt)
  • kaneel

Bereiding:

Breng de rijst met de melk en kokosmelk in een steelpan aan de kook. Laat +/- 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Controleer of de rijst gaar is en meng het vanille eiwitpoeder en de rozijnen erdoorheen. Voeg eventueel wat extra water of melk toe wanneer de pap te dik is.

Breng de pap op smaak met kaneel. Verdeel het over 2 schaaltjes (of bewaar een deel voor de volgende dag) en garneer met de walnoten en wat extra kaneel.

Eet smakelijk!

Wil jij aan de slag met je gezondheid?

Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *