Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Havermoutpap met cacao en banaan
0
Ontbijt

Havermoutpap met cacao en banaan

Mijn favoriete winterontbijtje is – je raadt het misschien al – warme havermoutpap. ​​​​​​​​Er zijn zoveel verschillende opties mogelijk! Zeker met de toevoeging van banaan en cacao en extra toppings, kan ik hier iedere ochtend naar uitkijken.

​​​​​​​​Ik voeg altijd wat extra toppings toe. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het maakt mijn havermoutje ook meteen een stuk lekkerder en voedzamer.

En, wat helemaal fijn is, dit ontbijt past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt. Zo is gezond eten geen straf toch?

Wat heb je nodig?

– per portie –

  • 225 ml (plantaardige) melk
  • 40 gram havervlokken
  • 1 banaan
  • 1 el vanille eiwitpoeder
  • 1/2 el cacao
  • 1/2 el gebroken lijnzaad
  • Toppings: een paar plakjes banaan, chiazaad, walnoten, geraspte kokos en cacaonibs.

Bereiding:

  • Breng de melk in een steelpannetje aan de kook. Voeg de havervlokken en lijnzaad toe. Laat een paar minuutjes koken. Hoe langer je het laat koken, hoe smeuïger hij wordt.
  • Prak ondertussen de banaan. Bewaar een paar plakjes als garnering.
  • Voeg de cacao en eiwitpoeder toe en mix met een garde goed door elkaar. Voeg de banaan toe en roer nog een keer goed door elkaar.
  • Doe je pap in een schaaltje en versier met je toppings naar keuze. Ik heb voor een paar plakjes banaan, chiazaad, walnoten, geraspte kokos en cacaonibs gekozen.

Hier red ik het wel mee tot de lunch! ​​​​​​​​

Wil jij aan de slag met je gezondheid?

Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.

Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.

Liefs!
Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *