Dit is een van mijn favoriete soepen! Deze zoete aardappelsoep is heerlijk zoet van smaak en een prachtige kleur natuurlijk. Lekker tussendoor of als toevoeging aan je lunch of diner.
En, het fijne is, deze zoete aardappelsoep past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
- 1 kilo zoete aardappel
- 3 uien
- 2 winterwortels
- 2 teentjes knoflook
- 1 laurierblad
- 1 à 2 tl kurkuma
- Zwarte peper
- 2 (groente)bouillonblokjes
- Olie
Bereiding
- Schil en snijd de zoete aardappel, de wortel, de uien en de knoflook en fruit het samen met het laurierblaadje en 1 tl kurkuma zachtjes gaar in een beetje olie.
- Voeg de bouillonblokjes toe en voeg zoveel water toe zodat de groenten net niet onder water staan.
- Verwijder het laurierblaadje en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Leng eventueel aan met wat extra water.
- Breng op smaak met extra kurkuma, zwarte peper en eventueel zout.
- Garneer (naar smaak) met ringetjes bosui.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
