Ik ben gek op soep! Ik experimenteer dan ook graag met verschillende varianten. Deze keer een heerlijke, verwarmende, vegetarische maaltijdsoep met bruine linzen en zoete aardappel. Aanrader!
En, het fijne is, deze soep past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig voor een flinke pan?
(6 soepkoppen)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 pakje Fairtrade Original Thaise Gele Curry kruidenpasta
- 3 winterpenen
- 6 kleine of 4 grote zoete aardappelen
- 1 blik (biologische) bruine linzen
- 200 ml kokosmelk
- water
Bereiding:
- Maak de ui en knoflook schoon en snijd in kleine stukjes.
- Was de zoete aardappelen en de wortels (schillen naar wens, hoeft niet). Snijd in plakjes.
- Verhit in een soeppan de currypasta op laag vuur, let op voor verbranden. Voeg de ui en knoflook toe. Bak op laag vuur even mee.
- Voeg de zoete aardappel en wortel toe en bak een paar minuutjes mee.
- Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten, met de deksel op de pan, zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn.
- Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe – laat eventueel een beetje over ter garnering – en voeg naar wens nog wat extra water toe om de soep te verdunnen.
- Was de linzen heel goed met lauwwarm water in een vergiet totdat het water niet meer ‘schuimt’. Voeg de linzen dan toe aan de soep.
- Roer nog even goed door elkaar.
- Serveer de soep in een soepkom en garneer met een beetje kokosmelk.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Groetjes en tot ziens!
Susan