Vegetarisch eten saai? Echt niet!
Wij eten thuis minimaal twee keer per week vegetarisch. En heel eerlijk, ik vind dat vaak de lekkerste maaltijden van de week. Zo maakte ik laatst deze romige pastasalade met feta, avocado en pijnboompitten. Die gaat sowieso vaker op tafel komen.
Wat heb je nodig?
– 2 personen-
- 120 gram linzenpenne
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram feta
- 1 avocado
- 1/2 citroen, sap en rasp
- 25 gram pijnboompitten
- 1 el olijfolie
- flinke hand rucola
- 250 gram tomaatjes
- 6 zongedroogde tomaatjes
Bereiding
- Kook de penne volgende de aanwijzingen op de verpakking en bewaar 2 el van het kookvocht.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan zonder olie of boter. Bewaar de pijnboompitjes apart.
- Snipper het uitje. Verhit een 1/2 el olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig en iets verkleurd.
- Halveer de tomaatjes en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Snijd 1/4 van de avocado in kleine blokjes, snijd de rest grof. Pureer met een staafmixer de avocado, gebakken ui, feta, 1/2 el olie, de helft van de pijnboompitten, de knoflook, het sap en de rasp van 1/2 citroen, het achtergehouden kookvocht, peper en naar smaak (keltisch) zeezout tot een gladde massa.
- Meng de pasta met het feta-avocadomengsel en de rucola. Verdeel de blokjes avocado, de gehalveerde tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes erover en bestrooi met de rest van de pijnboompitten en zwarte peper.
Tip! Volg je bij mij in de praktijk een voedings- of gezondheidsprogramma? Houd overdag dan je portie nootjes over voor de avocado en pijnboompitten in dit recept.
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan