Het bericht wat je aan het bekijken bent:
Shakshuka met aubergine en rundergehakt
0
Diner

Shakshuka met aubergine en rundergehakt

Al eens shakshuka geprobeerd? Zo nee, zeker doen! Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht waarbij je eindeloos kunt variëren in kruiden en specerijen, groenten en vlees/vega.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram rundergehakt
  • gedroogde tijm, 1 theelepel
  • gedroogde oregano, 1 theelepel
  • ui, 1 stuks
  • knoflook, 2 teentjes
  • rode paprika, 1 stuks
  • aubergine, 1 stuks
  • tomatenblokjes, een blik
  • komijnpoeder, 2 theelepels
  • rode peper (poeder), 1/2 theelepel
  • gezeefde tomaten, 200 gram
  • paprikapoeder, 2 theelepels
  • eieren, 2 stuks
  • verse peterselie en/of basilicum
  • (olijf)olie
  • peper en zout
  • 4 sneeën volkoren-, desem-, speltbrood of 120 gram spelt-, kikkererwten-, linzen- of volkorenpasta

Bereiding:

  • Snijd de knoflookteentjes fijn. Houd de helft ervan apart.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met wat peper en zout, tijm, oregano en helft van de knoflook en kneed dit door elkaar. Draai er dan kleine gehaktballetjes van.
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit wat olie in de pan en doe hier de andere helft van de knoflook en de uienringen bij.
  • Fruit de ui en knoflook aan en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak rondom bruin.
  • Snijd ondertussen de aubergine en paprika in blokjes. Voeg deze toe als de gehaktballetjes bruin zijn. Laat ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
  • Zet het vuur laag en voeg de tomatenblokjes, komijnpoeder, cayennepeper, gezeefde tomaat en paprikapoeder toe. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Maak met een lepel 2 kuiltjes in de tomatensaus. Breek daar een ei in en zorg dat de dooier heel blijft. Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10-12 minuten op laag vuur staan, tot de eieren net gestold zijn.
  • Garneer met verse peterselie en/of basilicum.
  • Eet samen met de sneeën brood of pasta.

Tip! Liever vegetarisch? Laat het rundergehakt wel en neem 4 eieren in plaats van 2.

Eet smakelijk!