Mmmm, notenrotsjes van pure chocolade, gemengde noten en rozijnen. Als gezonde variant op de suikerrijke pindarotsjes.
Mijn moeder haalde vroeger – toen ik, mijn broer en mijn zus nog klein waren – iedere donderdag een bakje pindarotsjes. Om deze, wanneer wij in bed lagen en mijn vader naar de voetbalkantine was, alleen op te eten. Haar momentje.
Ik snap nu wel waarom. Man man, wat zijn die dingen lekker. Ik heb ze sinds kort weer ontdekt en ik kan je vertellen.. die halen de volgende dag niet..
Maar helaas, wanneer ik te veel suiker eet, voel ik me de volgende dag moe en lamlendig. En te veel en te vaak pinda’s eten vinden de darmen over het algemeen ook niet zo fijn.
Dus ik dacht; dat moet anders kunnen.
Hoe?
Smelt 75 gram pure chocolade au bain marie (hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker. Ik heb zelf 85% chocolade gebruikt). Hak 50 gram gemengde noten grof. Ik heb amandelen, hazelnoten, paranoten en pecannoten gebruikt, maar iedere noot is prima.
Meng deze samen met een hand rozijnen door de gesmolten chocolade.
Maak ‘hoopjes’ van het chocolade-noten-rozijnen mengsel op bakpapier en laat ze in de koelkast uitharden.
Binnen een paar minuten zijn je gezonde ‘notenrotsjes’ klaar.
Gezond? Ja inderdaad!
Pure chocolade en noten zijn namelijk super rijk aan magnesium. Cacao is daarnaast ook rijk aan ijzer, koper, mangaan, vezels en bevat volop antioxidanten.
Noten zijn dan weer een mooie bron van eiwitten, gezonde vetten en door de paranoten bevatten deze notenrotsjes een mooie hoeveelheid selenium.
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
