Deze preistamppot met gerookte zalm en hazelnoten is heerlijk voor in het voorjaar. Daarnaast is hij ook nog eens erg gemakkelijk om te maken.
En, het fijne is, deze preistamppot past perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
– 2 personen –
- 400-500 gram kruimige aardappelen
- 2 el (olijf)olie
- 400 gram (gesneden) prei
- 1 rode paprika, in blokjes
- 10 gram verse dille, fijngesneden
- 1 el grove mosterd
- 125 gram (warm)gerookte zalm
- 25 gram hazelnoten, grof gehakt
- Peper en (Keltisch of Himalaya) zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een laagje water gaar.
- Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de prei en paprika in zo’n 4-5 minuten zacht.
- Rooster de hazelnoten in een droge pan.
- Giet de aardappelen af. Houdt een beetje kookvocht apart. Voeg 1 el olie, de mosterd en naar wens wat kookvocht toe en stamp de aardappelen fijn. Schep de prei, paprika en dille erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en naar wens wat extra mosterd.
- Trek de gerookte zalm uit elkaar met 2 vorken en verdeel over de stamppot. Garneer met de geroosterde hazelnoten.
Eet smakelijk!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan
