Boekweitmeel is zeer geschikt om er glutenvrije boekweitwraps van te maken. Je kunt de wraps vullen met alles wat je lekker vindt. Ik maak graag deze boekweitwrap met gerookte zalm. Heerlijk als lunch thuis of op je werk, of extra rijkelijk belegd voor het diner.
En, het fijne is, deze boekweitwrap met gerookte zalm passen perfect in je dagmenu wanneer je bij mij een voedings- of gezondheidsprogramma volgt.
Wat heb je nodig?
-2 personen | 4 wraps-
- 100 gram boekweitmeel
- zout
- komijn
- paprikapoeder
- 2 eieren
- 250 ml water
- 100 gram gerookte zalm
- hummus
- 1/4 komkommer
- 1 kleine of 1/2 rode ui
- sojasaus
- sesamolie
- gembersiroop
- citroensap
- veldsla
- sesamzaadjes
- 4 stuks Nori Snack
Bereiding:
Doe het boekweitmeel met een snuf zout, paprikapoeder en komijn in een kom. Klop één voor één de eieren er doorheen en voeg vervolgens het water toe. Meng tot een egaal beslag.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en voeg een soeplepel beslag toe. Bak de wrap op dezelfde manier zoals je een pannenkoek bakt. Laat de wraps afkoelen.
Snijd de komkommer in kleine blokjes en de rode ui in fijne (halve) ringen. Doe deze in een bakje en meng met een klein scheutje sojasaus, sesamolie, gembersiroop en een beetje citroensap.
Smeer de boekweitwrap in met hummus. Verdeel een paar plakjes zalm, de komkommer-rode ui salade, de Nori Snack, de sesamzaadjes en een handje veldsla over de wrap.
Nog even oprollen en smullen maar!
Wil jij aan de slag met je gezondheid?
Dat kan, ik help je graag!
Mijn adviezen gaan altijd uit van gezond en volwaardig eten.
Geen standaard programma, maar passend bij jouw (gezondheid)situatie, voorkeuren en valkuilen.
Ik help je jouw manier te vinden!
Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Vul het contactformulier in en ik neem vrijblijvend contact met je op.
Liefs!
Susan